Chybí tady tohle téma (na AL to bylo wizzrat), tak nevím, kam to dát. Let CTA-SOF byl teda výživný. Cestou mě pokousaly štěnice a na wc nejenom, že mají to super umyvadlo, kam se pod vodu ani nevejde ruka, ale mýdlo inovativně nalité v papírovém kelímku.  Lahůdka.    .

Wizzair-obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

tereza.jezova napsal(a):

Dobrý deň, 

potrebovala by som radu keďže som úplný nováčik čo sa týka vyhľadávania leteniek. Chcela by som si splniť sen a letieť tento rok v decembri na Madeiru.  Konkrétne termín 10.12.2025 -17.12.2025 z Viedne avšak môj rozpočet je obmedzený. Jedná sa mi o letenky quick travel, teda hlavne aby som mala 2 batožiny. Keď som začala asi vo februári sledovať ceny leteniek  cena obojsmernej s quick travel bola 209€ avšak teraz je cena 255€. Chcem sa spýtať či by som mala radšej letenku rýchlo kúpiť kým cena nepôjde ešte vyššie alebo radšej počkať a dúfať, že sa cena zníži.

Za každú radu moc ďakujem. Tereza

aktuálne máš čisto spiatočnú letenku 146€ s wizz clubom, tam si dovolím tvrdiť že to extra lacnejšie nebýva, s batožinou 206€. Potrebuješ všetky benefity "quick travel"? (t.j. výber sedadla, priority boarding, atď.)

0 Citovat

@guessWho ďakujem Vám za odpoveď. Priority boarding nie je pre mňa podstatný avšak výber sedadla by som uvítala ... asi v tom neviem úplne chodiť mne sa tam ukazuje vyššia cena. 

0 Citovat

Pokud chceš ušetřit, tak sebou netahej na týden dvě zavazadla a sedadla jsou v tom letadle také všechna stejná. Nevýhoda je i pevně daný termín.

Na Madeiru a zpět se dá dostat s přestupem i za 100 eur. 

0 Citovat

"no právě...hledám nějakou alternativu Vidně, fakt se mi nechce 600km :)), máme ten BER, tam ale je to slabota s destinacemi. Vubec to Německo má wizz jako v ...., samá Albanie, Moldavsko, Rumunsko apod., pro pracanty z těchto zemí."

.

Pořád se dá z Prahy s přestupem, ideální je hledat v azair.

1 Citovat

no kde s tim přestupem??  třeba .... Londýn ten už jsem zkoušela, strašně lidí na STN, levné MXP zrušili.... :))

0 Citovat

Pte ulneho novacika v hladani leteniek, a mozno aj v solo cestovani by som lety s prestupom neodporucal..

To co navrhol  quessWho je za mna fajn ponuka. Len tiez nechapem naco 2 batoziny. Ked sme boli my, tak kazdy prirucnu, a dokupil som jedno priority, a na 12 dni stacilo prebohate. Sedacky, a dalsie ptakoviny netreba riesit vobec.

0 Citovat

Tak já létám 99% z PRG, výjimečně v Vídně, Berlína nebo Mnichova.

Zadám tam výchozí letiště, kam zhruba chci a na jak dlouho, popřípadě lze zadat i kamkoliv a přestupy mi to nabídne samo. Pak se v tom dá filtrovat podle ceny, dopravce nebo délky cesty.

Třeba na Kanáry to nejčastěji najde přestupy ve Španělsku nebo UK, vychází to pak na cca od 100 eur. 

Ještě v loni jsem nejčastěji přestupovala v tom Bergamu. a třeba přesun mezi Bergamem a Bolognou nebo Pisou vycházel nejlépe mnohdy přes Prahu. 

0 Citovat

tereza.jezova napsal(a):

@guessWho ďakujem Vám za odpoveď. Priority boarding nie je pre mňa podstatný avšak výber sedadla by som uvítala ... asi v tom neviem úplne chodiť mne sa tam ukazuje vyššia cena. 

Jestli letíte sama, tak k čemu si potřebujete vybírat sedadlo? Jak už tady bylo psáno, nejvíc ušetříte, když se sbalíte do malého batůžku, na týden na Madeiru to není problém, základní oblečení a boty máte už na sobě a dvě trička a spodní prádlo se do toho batůžku vejdou. Vyšší cena se ukazuje, pokud nemáte koupený Wizz Discount Club, což se nevyplatí kvůli jedné cestě za rok pro jednotlivce, bez toho je tam teď ta základní cena 166 EUR za zpáteční letenku. 

1 Citovat

Ahoj, právě jsem zjistila, že mi Wizzair přebookoval termín zítřejšího odletu PHA-LTN z 30. 4. na 1. 5., prý z technických příčin. Samozřejmě se mi to vůbec nehodí, ptž mi na přílet navazoval vstup do warner bros studií. V aplikaci se to zatím tváří, že odlet je zítra, akorát přišlo pár emailů s informací ohledně změny. Let jsem ověřila na zákaznickém servisu v chatu s amelii, a tam mi taky ukázala, že je let přesunut. Poradíte mi, co s tím můžu dělat? Jak se ideálně dostat do Londýna, tak abych stihla vstup do studií? Letím s mladší sestrou, kt. to dostala jako dárek ke 20. narozeninám a jede za mnou z bratislavy (do prahy). Díky moc za každou radu, ještě se mi to nestalo. A s letenkami nemám příliš zkušeností. Prosím pomoc! 

0 Citovat

Asi by bylo nejlepsi letet 30.4. vecer Ryanairem z Ostravy do Londyna (OSR-STN) za 909 Kc.

A pozdeji pozadovat kompenzaci od Wizzairu 250 euro.

2 Citovat

Tady moc možností nebude. Wizz ma ten následující let vyprodaný, takže jedine letět s někým jiným. 

0 Citovat

Prosím Vás, proč byste mi (Jakub) doporučoval let zítra s Ryanair z Ovy namísto toho přebookovaného? Nebo jak to myslíte, já se strašně omlouvám, ale momentálně jsem z toho tak rozhozená, že nevím, moc co s tím. Tak nebo tak vstup do studií mám na zítra ve 12h, to nejspíš neklapne, problém je, že na webu nevidím, že by tam měli nějaké volné místo. Moc děkuju za Váš čas! A s těmi kompenzacemi vůbec nevím jak to chodí.  Mám od nich koupenou zpáteční letenku, lze požadovat kompenzaci pouze za ten jeden směr? A proč to ještě v aplikaci ukazuje normálně odlet zítra, to je ok? 

Ještě jednou díky!

0 Citovat

Stejně je to docela šibeniční termín, lístky na 12. hodinu, když přilétáte v 10:45. Jinak já to teda na webu Wizzu vidím pořád v prodeji.

Kdybyste to studio oželely, můžete se zkusit nechat zdarma přehodit na večerní let na Gatwick z Prahy. Tel. +420225850035.

Ve formuláři na webu na změnu letu sice Vídeň nenajdeš, ale na té telefonní lince to můžeš aspoň zkusit ukecat na let z Vídně zítra v 6:00 na Gatwick a dát si se sestrou sraz tam.

Ohledně kompenzace si nejdřív přečti https://eur-lex.europa.eu/legal-...32004R0261 a pak článek tady na Cestujlevně. Wizzair má na žádost formulář, najdeš ho v nápovědě.

Jinak zítra dopoledne letí na Stansted Ryaniar z Brna, večer z Ostravy (levně) a z Prahy (draze) - taky easyjet. Na dnešní odlet z Brna už je pozdě.

1 Citovat

Jakub nevěděl v kolik hodin máte vstup do těch studií, tak hledal alternativu, jak se tam dostat včas. Na webu studií jsem koukala, že nabízí přebookování termínu za 10£, tak jim napište, ať Vám to posunou, aspoň o to nepřijdete úplně... 

Ohledně kompenzací je zde na cestujlevně samostatné téma, vše do podrobna vysvětleno- pomůže Vám kdyžtak zprostředkovatelská agentura. :-)

Zůstala bych v klidu, jen si přebookujte ty vstupy, dokud můžete ;-)

6 Citovat

Přebukovat vstupy, protože takto na poslední chvíli se tam včas z Prahy prostě dostat nedá. Jinak let je na stránkách letiště už uváděn jako zrušený. To, že to má wizz pořád otevřený, je věc druhá. 

2 Citovat

Že by investiční příležitost? 😀

0 Citovat

Wizz mění podmínky klubu:

Aktualizované zásady slev na letenky

Od 29. dubna 2025 bude možné slevu na letenky v hodnotě 10 € uplatnit od letenek v ceně  29,99 €  namísto předchozích  19,99 €.  Tato úprava nám umožňuje i nadále poskytovat vysoce kvalitní služby a udržovat výjimečné standardy, které od nás očekáváte.

Nové výhody a nabídky

Kromě aktualizovaných slevových podmínek s potěšením představujeme několik nových výhod, které vám cestování ještě více zpříjemní:

• Exkluzivní akce na letenky:  Získejte přístup ke speciálním nabídkám letenek dostupným pouze pro členy.
  • Individuální nabídky:  Využívejte na míru šité propagační akce při zvláštních příležitostech (například u příležitosti vašich narozenin).
  • Rozšířené výhody od našich partnerů:  Využívejte exkluzivní nabídky a slevy od našich důvěryhodných partnerů.
  • Prioritní péče o zákazníky: Spojte se přímo s živým zástupcem, s nímž budete moci prodiskutovat nebo upravit své rezervace.
0 Citovat

Díky moc jste všichni zlatí! Ano, vím, bylo to až moc krásné, aby to klaplo. Chyba, poučení pro příště. Jdu zkusit zavolat do studií. Je vidět, že jste všichni dost zkušení cestovatelský matadoři teda! To Vám závidím. 

Ano, v rychlosti jsem tady četla kartu kompenzace. A taky jsem přeletěla tu směrnici. Díky za navigaci. 

Povedlo se mi přebookovat lístky v těch studií na čtvrtek na 15h, takže pokud poletím s tím přebookovaným letem ve čtvrtek, tak už bych měla mít dostatek času. Ačkoliv teda s tím poletím, tak můžu požádat z důvodu zpoždění více jak dvou hodin o kompenzaci, ano? Jestli je někdo ochotný mi to vysvětlit klidně do zprávy, budu ráda. Zatím jsem check-in nedělala. Díky moc! Zdravím, a s wizzair teda poprvé a asi naposled. Úplně mě to rozhodilo. :(

0 Citovat

To je spíš kompenzace z důvodu zrušení letu míň než 14 dní před odletem, ne zpoždění - není to ten samý let, ale náhradní za zrušený. Někdo by i drze zkusil na letišti žádat o ubytování se stravou na 1 noc. 😂

Přečti si i diskuzi tady a pak toho průvodce kompenzací jinde na CL. https://www.cestujlevne.com/lete...kompenzace

3 Citovat

Wizz dle očekávání opět nezklamal a se všemi pořádně vyjebal.

Poté co omezil lety z Prahy, omezil i výhody z členství WDC, které zároveň podstatně zdražil.

https://www.fly4free.com/flight-...ship-fees/

6 Citovat

Vyssi cena je pochopitelna. Vysvetluji to prece zde 🤭

Tato úprava nám umožňuje i nadále poskytovat vysoce kvalitní služby a udržovat výjimečné standardy, které od nás očekáváte.

Bude jeste vetsi radost s nimi cestovat.

Edit: mne konci to vyssi clenstvi za mesic a ackoliv jsem chtel proinvestovat par zlataku, nevim, nevim. Oblibenou Italii mi fest orezali a nejake Balkanske vylety ve stylu Antona me osobne sice lakaji, ovsem kamarady ani manzelku tam asi nedostanu.

0 Citovat

Už mi změnili i Kišiněv. Nejvtipnější na tom je, že appka začala ukazovat původní i změněné lety (do mailu to takhle stále poslat neumí), jenže jako původní lety ukazují ty nové. 🤣

0 Citovat

Wizzair zase šachuje s lety na zimní sezónu. Larnaku změnil jen trošku (doufám, že si to ještě časem rozmyslí a změní víc 😆) a vypadá to, jako by zrušil lety do Dubaje a nechal jenom do Abú Zabí.

0 Citovat

Hlavne ty cenovky😂

0 Citovat

Na zmenu Larnaky z Prahy a Abu Dhabi netrpelive cekam :-)

0